Vuoden 2023 Anna Lotan PRO -kosmetologi

Vuoden kosmetologi 2023 á la Anna Lotan PRO valinta kohdistui joulukuisessa Yhdessä enemmän! -seminaarissamme Mari Raiskinmäkeen Valkeakoskelta.

Marin yrittäjyystarina on mielenkiintoinen! Polku kauneudenhoitoalalle kulki muutaman mutkan kautta. Hän kouluttautui ensin terveydenhoitajaksi ja sen jälkeen vielä ympäristöinsinööriksi ennen kuin tuo jo lapsuudessa syntynyt rakkaus kauneudenhoitoalaan veti hänet vielä kerran koulun penkille kosmetologiopintojen pariin kolmekymppisenä.

Esteetikkona kaipaan saada ympärilleni kauneutta ja myös luoda sitä. 

Oman yrityksen perustaminen tuli minulle ajankohtaiseksi pian erikoiskosmetologiopinnot aloitettuani. Sen jälkeen asiat yrityksessäni ovatkin tapahtuneet nopealla tahdilla.

Mari Raiskinmäki on vuoden 2023 Anna Lotan PRO -kosmetologi
Mari Raiskinmäki on Anna Lotan PRO vuoden kosmetologi 2023

Erikoistumisella kilpailuetua

Mari on nyt työskennellyt kauneushoitolayrittäjänä reilut neljä vuotta. Hänen yrityksensä on mennyt nopeasti eteenpäin.

Mari on erikoistunut kasvohoitoihin, värianalyyseihin ja ehostuksiin. Keskittyminen erikoisosaamiseen ja omiin ammatillisiin vahvuuksiin on tuottanut tulosta: Ajanvarauskirja on haasteellisista ajoista huolimatta täynnä niin pitkälle, kuin hän sen avaa – tällä hetkellä muutamaksi kuukaudeksi eteenpäin. Ja onpa suurin osa tulevan kesän lauantaipäivien ehostusajoistakin jo varattu. Yrityksen brändäys on siis onnistunut mitä parhaimmin!

-Olen tiputtanut palveluvalikoimastani osa-alueet, joihin en tunne ammatillista mielenkiintoa. Yrittäjänä minulla on mahdollisuus valita! Toki jokainen karsintakierros on ollut pitkän, ja osin ”kivuliaankin” harkinnan tulos. Minun on pitänyt oppia sanomaan joillekin asioille ”ei”.

Erikoistumista on myös se, että Mari päätyi työskentelemään yksinomaan Anna Lotan PRO -sarjalla.

-Anna Lotan PRO -sarja nousi hoitolassani nopeasti ns. ykkössarjaksi. Asiakkaani ovat olleet itsehoitotuotteisiin ja näkyviin hoitotuloksiin todella tyytyväisiä. Tämä päätös oli helppo tehdä!

Vuoden kosmetologi 2023, Mari Raiskinmäki, pakkaa asiakkaan ostokset aina kauniisti.
Vuoden kosmetologi 2023 Mari Raiskinmäki paketoi asiakkaiden tuoteostokset aina kauniisti.

Rohkeita päätöksiä

Palveluvalikoiman karsiminen ja hoitosarjan vaihdos ovat rohkeita päätöksiä. Muutakin rohkeaa Mari on tehnyt.

Mari vaihtoi yrityksensä nimen toimittuaan kauneushoitolayrittäjänä ”vasta” neljä vuotta. Kauneushoitola MaRi on nyt Näkyväksi.

Joulun alla Mari vaihtoi myös yrityksensä sijaintia ja siirtyi Valkeakosken keskustasta, katutasosta hieman sivummalle ”kerroksiin”:

Yksikään yrityskonsultti ei taatusti suosittelisi kumpaakaan näistä ratkaisuista ensi kuulemalta! Tehdyt päätökset ovat kuitenkin osoittautuneet oikeaksi.

Yrityksen uusi nimi kuvaa paremmin Marin yritysideaa ja asiakkaat ovat antaneet kaunista palautetta uudesta, rauhallisemmasta toimintaympäristöstä.

Näkyvällä tavalla kauniimmaksi

Ilmassa leijuva suloinen tuoksu, hyllyissä houkuttelevasti esillä olevat kauniit purkit ja pussukat.  Ensikosketus kosmetiikkaan ja kauneudenhoitomaailmaan jätti Mari Raiskinmäkeen lähtemättömän muistijäljen jo pikkutyttönä, kun hän pääsi äidin mukana ostoksille paikalliseen kemikalioon.   

Tämän saman tunnelman hän haluaa luoda myös omassa yrityksessään asiakkailleen: kauniita yksityiskohtia ja miellyttävä tuoksumaailma, joista kummastakin jää muistijälki. Palveluillaan Mari antaa asiakkaalleen kokemuksen nähdyksi ja kuulluksi tulemisesta.

Vuoden kosmetologi 2023 on tavoitteellinen itsensä kehittäjä

Yrittäjänä toimiminen on mahdollistanut Marille myös jatkuvan opiskelun. Hän kehittää osaamistaan paitsi Anna Lotan PRO -sarjan parissa, myös syventämällä tietämystään ihosta ja kosmetiikan ainesosista sekä hankkimalla myös uutta ammatillista osaamista.

Yrittäjyyden ohella Mari on opiskellut värikonsultiksi ja vahvistanut osaamistaan ehostustaidoissa. Ja aivan hiljattain Mari aloitti uudet ammatilliset opinnot.                   

Ymmärtävä kuuntelija

Hoidon aikana asiakkaat usein puhuvat Marille paljon itsestään ja elämästään, kipeistäkin.

– Olen hoitoja tehdessäni myös kuuntelijan roolissa. Tästä läsnä olevasta kuuntelemisesta moni asiakkaani on kertonut tulleensa myös sisäisesti hoidetuksi.

Tämäkin asia johti seuraavaan. Mari aloitti ratkaisukeskeisen terapian opinnot syksyllä 2022.

-Jatkossa voin tarjota asiakkailleni myös ratkaisukeskeisen terapian matalan kynnyksen palveluja.

Luonnollisia hoitoja

Kauneudenhoitoalalla on vahvana trendinä erilaiset ulkonäköä muokkaavat, ns. medikaaliset hoidot.

Itse teen hoitoja, jotka tukevat ihon ja kehon luonnollisia mekanismeja, mutta eivät ”väärällä tavalla” muokkaa ja muuta tasapainoa, jonka on meihin luotu.

Olemme iloisia siitä, että olemme saaneet Marin joukkoomme – Anna Lotan PRO -sarjalla työskentelevien kosmetologien joukkoon. Valinta Vuoden 2023 Anna Lotan PRO -kosmetologiksi on Marin tekemän pitkäjänteisen ja ahkeran työn tulos! Syvällisen tuotetuntemuksen ja hoitojen myötä karttuneen kokemuksen myötä Marilla on omien asiakkaidensa lisäksi myös meille kaikille kollegoille paljon annettavaa!

Hannele Aallos

Artikkelin kirjoittaja on SKY-CIDESCO -kosmetologi (EAT) ja hän työskentelee tuotepäällikkönä Anna Lotan PRO Finland yhtiössä.

Haluaisitko tietää jostakin ihonhoidollisesta tai kosmetiikkaan ja tuotteisiimme liittyvästä asiasta enemmän? Voit lähettää kysymyksesi osoitteeseen asiakaspalvelu(at)annalotan.fi

Jos tykkäsit artikkelista, olemme iloisia, jos jaat sen.

Jaa somessa!

Scroll to Top