Vuoden 2022 Anna Lotan PRO -kosmetologi

Vuoden 2022 Anna Lotan PRO -kosmetologi on Minna Kemppainen Hoitola Lumosta Akaasta. Valinta julkistettiin joulukuussa järjestetyssä Yhdessä enemmän! -seminaarissamme, nyt jo toista kertaa.

Vuoden Anna Lotan PRO -kosmetologi on aktiivisesti itseään kouluttava ja kauneushoitolansa toimintaa kehittävä kosmetologi, joka tekee sitoutuneesti työtä Anna Lotan PRO -sarjalla.

Minna on lämmin ammattilainen, joka tekee työtään suurella sydämellä ja auttaa myös kollegoitaan menestymään työssään. Tämä kollegoiden auttaminen oli yksi lisätekijä, joka vaikutti tämän vuoden valintaamme.

Vuoden 2022 Anna Lotan PRO -kosmetologi Minna Kemppainen

Hyppy tyhjän päälle kannatti!

– Olen aina tiennyt, että haluan olla yrittäjä ja tehdä käsilläni töitä. 38-vuotiaana irtisanouduin silloisesta työpaikastani ja hyppäsin tyhjän päälle miettimään mikä minusta tulee isona. Kävin jopa ammatinvalintapsykologin juttusilla ja hän ehdotti kosmetologin ammattia minulle.

– Kosmetologi! Älä nyt naurata, ei ikinä, ajattelin.

– Ehdotus jäi kuitenkin alitajuntaani muhimaan. Näin lehdessä ilmoituksen alkavasta kosmetologikoulutuksesta Forssan ammatti-instituutissa ja viimeisenä hakupäivänä laitoin hakemuksen postiin. Omaksi ja varsinkin sukulaisten ja ystävien yllätykseksi aloitin 2,5 vuoden kosmetologiopinnot ja sillä tiellä olen edelleen. Päivääkään en ole katunut tätä päätöstä.

Minna perusti oman kauneushoitolan vuonna 2008. Hoitola Lumon synttäreitä vietetään Ystävänpäivän kynnyksellä, 12. helmikuuta.

Kauneutta käsityönä

– Puhun aina kosketuksen tärkeydestä, joten pääasiassa teen hoidot käsin. Laitteita hoitolasta löytyy vain kuoriva ultraääni ja vesipora jalkahoitoja varten. Hoitovalikoimiini kuuluvat kasvohoidot, jalkahoidot, käsihoidot, ripsi- ja kulmavärjäykset, kuumakivihieronta ja Touch-hieronnat.

– Tykkään tehdä kaikkia hoitoja, mutta suosikkihoitoni on kasvohoito. On ihana nähdä ja kuulla kuinka asiakas rentoutuu viimeistään rauhallisen kasvohieronnan aikana. Tietenkin ihonhoidollisesti on hienoa, kun pystyn auttamaan jossakin ongelmassa. Ja ne sädehtivät silmät ja hymy hoidon jälkeen on aikas palkitsevaa! Anna Lotan PRO:n kasvohoidot ovat kovasti pidettyjä, erityisesti talvi-ihon kasvohoito juuri nyt.

– Jalkahoidossa taas näkee välittömästi kättensä työn jäljen ja on mukavaa, kun asiakas lähtee hoitolasta kevein jaloin. Minulla käykin paljon asiakkaita myös jalkahoidossa.

Pää edellä avantoon!

– Olin käynyt sarjan koulutuksen jo kymmenisen vuotta sitten edellisen maahantuojan aikana, mutta silloin sarja ei ollut vielä ajankohtainen hoitolani valikoimiin.

– Olin kuitenkin miettinyt jo pidemmän aikaa sarjan vaihtoa. Näin Facebookissa juttua Anna Lotan PRO:n atraumaattisesta ihonpuhdistuksesta ja kävin sarjan sivuilla sarjaan tutustumassa aiheeseen lisää.

– Minulle tuli vahva tunne, että tämä sarja se on, mitä olen hakemassa. Olen aina luottanut intuitiooni ja vaikka Hanne kysyi, haluanko tulla ensin tutustumaan sarjaan Tampereelle ennen tuotekoulutusta, niin tiesin jo silloin, että otan sarjan hoitolaani, joten sarjan kanssa menin tyyliin pää edellä avantoon – ja se kyllä kannatti.

– Olen ihan täysin hurahtanut sarjaan. Miehenikin jo puhui kesällä, että meidän pienessä perunapellossa kasvaa ”annalottaneita” (oikeasti Annabella-perunaa). Jonkin verran olen siis kotonakin sarjasta puhunut, saatikka sitten hoitolassa!

Voiko näin pehmeää ihoa olla?

– Olen niin iloinen siitä, että sarjan vastaanotto on ollut hyvä. Morning Dew 24-voide on suosituin kasvovoide mitä hoitolassani on koskaan ollut; se myy itse itsensä.

– Kasvohoidoista palaute on ollut ihanaa kuultavaa; ”voiko näin pehmeää ihoa olla”, ”ihana tunne iholla”, ”onpas kirkas ja kuulas iho”, ”mihin hävisi kiristävä tunne iholta”…

Minna hoitolassa on lämmin ja kotoisa tunnelma.

Tehokkaat tulokset kotihoidolla ja hoitosarjoilla

– Teen aina kasvohoidon aluksi ihoanalyysin nähdäkseni missä kunnossa asiakkaan iho on. Kysyn asiakkaalta, miten iho hänen mielestään voi ja onko jotain erityistä mihin pitäisi kiinnittää huomiota. Kasvohoidon jälkeen onkin helppo suositella kotiin juuri siihen vuodenaikaan sopivat ja ihon tarpeen mukaiset kotihoitotuotteet.

– Sarjahoidoilla saa ihonhoidollisesti parhaimmat tulokset ja tietenkin säännöllinen oma ihonhoitorutiini kotona, omalle iholle sopivilla tuotteilla on se juttu, jolla saa ihonsa voimaan hyvin. Hoitolassa tehty hoito ja kotihoito ovat kuin paita ja peppu, tukevat toisiaan.

Minna tekeekin hoitolassaan paljon sarjahoitoja. Mikä on mielestäsi sarjahoidon merkitys asiakkaalle ihonhoidollisesti?

– Sarjahoidon aikana asiakas näkee hoidon vaikutukset ihossaan ja sen, että tuloksen saaminen vaatii aikaa. Asiakas huomaa myös sen, mitä ihossa tapahtuu, kun sitä hoitaa säännöllisesti kotona omalle iholle sopivilla kotihoitotuotteilla sarjahoidon lisäksi.

– Haluan vielä erikseen mainita Exfosil Ruby – Rubiinikuorinnan! Tämä on uusin erikoishoito hoitolassani ja syksyn 2021 suosituin sarjahoito.

Ahkera kouluttautuja

– Haluan aina oppia uusia asioita. Anna lotan PRO-sarjassakin on vielä paljon minulle uusia tuotteita, joihin tutustuminen jatkuu edelleen.

– Anna Lotan PRO-sarjalla on loistavat ja innostavat kouluttajat Hannele Aallos ja Nenna Saarenketo, joiden tehokkaissa koulutuksissa oppii aina jotain uutta. Koulutuksissa saa itse kokea uudet kasvohoidot sekä myös tehdä ne. Koulutuksista saa uutta virtaa ja intoa omaan hoitolatyöskentelyyn.

Valinta vuoden 2022 Anna Lotan PRO -kosmetologiksi yllätti

– Sehän oli täysi yllätys! Pidän valintaani kunniana ja tunnustuksena siitä, että olen jotain tehnyt oikein sarjan kanssa ja innostukseni sarjaa kohtaan on huomioitu.

– Sain myös asiakkailtani paljon onnitteluja, jotka lämmittivät sydäntäni. Valinta oli kuulemma ihan ansaittu juttu!

Minnan omat ihonhoitorutiinit

Teen päivittäin, aamuin illoin, oman ihonhoitorutiinini ja yllätysyllätys, käytän tietenkin Anna Lotan PRO:n kotihoitotuotteita, joista First of All-seerumi ja Moisture Splash -kasvovesi/hoitoneste ovat joka päivä käytössä, muut tuotteet vaihtuvat tarpeen mukaan.

Testailen tuotteita omalla ihollani, jotta voin kertoa asiakkaille, miltä kukin tuote tuntuu iholla. Noin kerran pari kuukaudessa kuorin ihoni ja laitan naamion.

– Harvoin ehdin käydä itse kasvohoidossa. Ystäväkollegani Marjon kanssa testaillemme toisillemme Anna Lotan PRO:n kasvohoitoja mahdollisuuksien mukaan ja koulutuksissa on ihanaa, kun saa tehdä ja kokea omilla kasvoillaan uudet kasvohoidot!

Minna vapaalla

Minna on niin innostunut työstään, että tokko hän malttaa olla vapaalla?

-Lumo on minun ”lapseni” ja taidan tosiaankin olla töissä 24/7. Tosin parhaillani yritän opetella ajanhallintaa ja sitä kautta saan sitä vapaa-aikaa.

– Sunnuntai on se päivä viikosta, jonka yritän pyhittää vapaa-ajalleni. Nautin samoilla syksyisessä metsässä sieniä etsimässä, rakastan kevättä ja kevätpuuhia. Kuuden kissamme touhuja on hauska seurata ja vanhana ”rokkimimminä” käymme mieheni kanssa usein kuuntelemassa live-musiikkia ja kerran viikossa käyn kroppaani venyttelemässä.

Miksi asiakkaan pitäisi käydä kauneushoitolassa?

– Kosmetologi osaa auttaa ihonhoidollisissa ongelmissa, mutta aina ei tarvitse olla niitä ongelmiakaan; jokainen ihminen tarvitsee kosketusta, rentoutumista, hemmottelua ja hyvää oloa!

– Toivon, että asiakkaille välittyy tunne, että olen läsnä oleva, kuunteleva ja ammattitaitoinen kosmetologi, joka tekee hoidot sydämen lämmöllä. Pyrin siihen, että asiakas on hoitolassa ollessaan juuri sillä hetkellä maailman tärkein asia. Minusta on hienoa, että voin ylpeästi koko sydämestäni sanoa, että olen kosmetologi, joka tykkää työstään niin, että halkee 😊

Olemme Minna asiakkaidesi kanssa samaa mieltä. Olet innostuksellasi ja sitoutuneisuudellasi ansainnut valinnan Vuoden 2022 Anna Lotan PRO -kosmetologiksi. Ja sinä todellakin olet läsnä oleva, lämmin, kuunteleva ja ammattitaitoinen kosmetolgi!

Hannele Aallos

Jaa somessa!

Scroll to Top