Silmänympärysiho ja sen hoitaminen – 3 ohjetta kauniimpaan katseeseen

Silmänympärysiho ja sen hoitaminen tulevat ajankohtaiseksi pian kaksikymmentä vuotta täytettyäsi. Hauras ihoalue tarvitsee toki oman hellän hoitonsa.

Ohut rakenne ja talirauhasten vähäisyys tekevät silmänympärysihosta heikommin kosteutta sitovan, jolloin se kuivuu helpommin ja mahdollisesti myös ärtyy.

Silmänympärysihon lihaksiston ”jatkuva liike” – 900 – 1200 räpäytystä tunnissa sekä kehälihaksen jännittyminen katsetta keskitettäessä ja ilmehdittäessä jättävät helposti jälkensä silmänympärysihoon.

Kosteuden puutteen ja kuivuuden lisäksi yleisiä ikääntymisilmiöitä silmänympärysiholla ovat ns. harakanvarpaat (rypyt silmän ulkonurkissa), luomen ihon veltostuminen ja turvotus sekä tummuus.

Terveet elämäntavat: riittävä uni, riittävä veden juominen, nautintoaineiden maltillinen käyttö, tupakoimattomuus ja suojaaminen auringolta ovat hyviä itsehoitokeinoja myös silmänympärysiholle.

Lisäksi sopivien silmänympärysihon hoitotuotteiden käyttäminen auttaa sinua pitämään yllä myös tämän hauraan ihoalueen kauneutta.

Silmänympärysihon perushoitoon riittävät mieto puhdistus ja ”ikään sopiva” silmänympärysihon voide. Erityisongelmia voit hoitaa tehokkailla täsmätuotteilla.

Silmänympärysiho ja sen hoitaminen tulevat ajankohtaiseksi pian 20 vuotta täytettyäsi.

Silmänympärysiho ja sen hoitaminen

1. Puhdistus

Splendor Makeup Remover

Tuote on geeli, joka sormilla kevyesti hierottaessa muuttuu ensin öljyksi (vedenkestävän meikin poisto) ja lisäämällä vettä se muuttuu vesiliukoiseksi ”maidoksi”. Tällä silmämeikin poistoaineella saat siis poistettua vaivattomasti niin vedenkestävän, kuin vesiliukoisenkin silmämeikin. Voit käyttää tuotetta myös voimakkaamman meikin poistamiseen kasvoilta ns. kaksoispuhdistukseen.

Splendor sisältää paljon ihoa pehmittäviä (ja meikkiä liuottavia) öljyjä sekä kosteuttavaa hyaluronihappoa. Näin ihosi jää jo puhdistuksen jälkeen todella pehmeäksi.

Splendor Makeup Remover poistaa vedenkestävän ja vesiliukoisen silmämeikin vaivatta.

2. Silmänympärysihon hoitotuote

Ensimmäinen silmänympärysvoide

Silmänympärysvoiteen käyttö olisi hyvä aloittaa ja 20 ikävuoden jälkeen, alkaahan kollageenin määrä ihossa vähentyä jo 25 vuoden iässä. Ja ensimmäisenä tämä tietysti näkyy juuri silmänympärysihossa.

Eye & Neck Cream on voide, jota voit käyttää silmänympärysihon lisäksi myös kaulan iholle. Tämä voide on kevyt ja nopeasti imeytyvä ja se jättää iholle mukavan mattapinnan. Tuote on näppärästi tuubiin pakattu, joten sen käyttäminen on helppoa ja hygieenistä.

Eye & Neck Cream -voide soveltuu myös kaulan ihon hoitamiseen.

Silmänympärysvoide aikuiseen makuun

Anti Wrinkle Eye Contour Cream on nimensä mukaisesti jo tehokkaammin silmänympärysihoa hoitava. Täyteläinen emulsio muodostaa iholle kosteuden haihtumista ehkäisevän kalvon ja on näin ihanteellinen kuivalle silmänympärysiholle ja juonteisiin.

Anti Wrinkle Eye Contour Cream sisältää ihoa pehmittävien öljyjen lisäksi suojaavia antioksidantteja ja ihoa kosteuttavia biomimeettisiä ainesosia.

3. Täsmätuotteita silmänympärysihon erityisongelmiin

Turvotus ja tummuus

Silmänympärysihon turvotus on usein ulkoisista syistä johtuvaa. Kukapa meistä ei olisi huonosti nukutun yön jälkeen herännyt silmänympärykset tummana tai edellisen illan juustoherkuttelun jälkeen alaluomi turvoksissa? Tällaisen tummuuden ja turvotuksen hoitaminen on hyvin tuloksin mahdollista kosmeettisella valmisteella.

PuffinEx Under Eye Serum on kiinteyttävä, turvotusta vähentävä ja tummaa silmänympärysihoa kirkastava peptidiseerumi silmänympärysiholle.

Kirkastavana, tummuutta häivyttävänä ainesosana seerumi sisältää B3-vitamiinia. Turvotusta vähentävät ja ihoa kiinteyttävät joukko peptidejä.

Levitä emulsiomaista seerumia puhdistetulle silmänympärysiholle aamuisin tai tarvittaessa aamuin illoin. Päivisin kannattaa seerumin päälle lisätä myös silmänympärysvoide. Seerumi on pakattu pumppupulloon, josta se on helppo hygieenisesti annostella.

PuffinEx häivyttää tummuuden ja turvotuksen silmänympärysiholta.

Juonteet ja kimmoisuuden väheneminen

Face & Eye Lifting Fluid on tehotuote juonteisiin. Paitsi silmänympärysiholle, soveltuu se myös muiden kasvojen alueen juonteiden tehokäsittelyyn.

Tuote annostellaan iholle erityisellä hoitopäällä, jolla kevyesti hieroen voit imeyttää seerumin ihoon. Voit säilyttää tuotetta jääkaapissa, jolloin metallinen hoitopää on vielä hieman viileämpi ja hoitovaikutus näin virkistävämpi.

Tämä tehotuote on koostumukseltaan hyvin kevyt emulsio, joten kannattaa lisätä myös silmänympärysvoide.

Lifting Fluid lisää kiinteyttä silmänympärysiholla.

Tehohoitoa naamiolla

Bio Peptide Leave on Eye Contour Mask on Intensiivinen silmänympärysihon hoitotuote, joka on suunniteltu parantamaan ihon rakennetta ja vähentämään hienojen juonteiden näkymistä. Naamio vähentää myös tyypillistä aamuturvotusta silmänympärysiholla. 

Tämäkin tuote sisältää ihon rakennetta korjaavia peptidejä sekä biomimeettisiä lipidejä ja kosteustekijöitä.

Bio Peptide Leave-on silmänympärysnaamion voit jättää iholle.

Käytä tuotteita oikein

Käsittele silmänympärysihoa kevein ottein. Levitä tuotteet mieluiten nimettömällä. Näin kosketuksesi on varmasti riittävän kevyt.

Silmänympärysvoiteet, -seerumit ja -naamiot voit levittää koko alaluomen alueelle sekä kulmakarvojen alapuolelle, ei kuitenkaan liikkuvalle luomen osalle.  Muista, että hoidettava ihoalue on varsin pieni, joten myös pienempi määrä tuotetta on riittävästi.

Hannele Aallos

Jaa somessa!

Scroll to Top