Millainen on hyvä kasvovesi? Tutki tuotteen INCI.

INCI-lista kertoo tuotteesta paljon. Anna Lotan PRO -sarjassa on neljä upeaa, erilaista kasvovettä. Tässä blogikirjoituksessani tarkastelen kanssasi lähemmin kirkastavaa Brightening Toner -kasvovettämme ja sen INCI-listaa. Mikäli haluat lisätietoa kasvoveden merkityksestä ihonhoidossa kannattaa sinut käydä lukemassa aiemmin julkaistu kasvovesi-blogi, jossa kerron myös, kuinka käytät kasvovettä oikein.

Brightening Toner on kehitetty ennenkaikkea kirkastamaan ikääntyvää, hyperpigmentoitunutta ihoa. Tutkimalla tämän kasvoveden ainesosia hieman tarkemmin, huomaat, että tämä kasvovesi on paljon enemmän kuin yksinomaan pigmenttiläikkien hoitamiseen tarkoitettu!

INCI
INCI kertoo: Brightening Toner kirkastaa ja kuorii ihoa.

Upea INCI

Brightening Toner on täynnä erinomaisia raaka-aineita! Kaikkien tuotteidemme INCI:t löytyvät kotisivuiltamme, mutta tässä Brightening Tonerin INCI:

Water (Aqua), Propanediol, Betaine, PPG-1-PEG-9 Lauryl Glycol Ether, Niacinamide, Glycerin, Butylene Glycol, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Extract, Salicylic Acid , Triethanolamine, Allantoin , Benzyl Alcohol, Sodium Phytate, Parfum (Fragrance), Sorbic Acid, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder.

Katsotaanpa muutamaa ainesosaa hieman tarkemmin!

Vesiosa:

Brightening Tonerin vesiosa muodostuu kahdesta osasta: vedestä ja siihen uutetusta aloe veran mehusta kuivatusta jauheesta. (Aiemmin tämä olisi merkitty INCI-luetteloon aloe vera -mehuna). Aloe vera on paljon kosmetiikassa käytetty raaka-aine sen ihoa kosteuttavien ja rauhoittavien hoitovaikutusten vuoksi.

Kosteuttavat ainesosat:

Brightening Toner sisältää aloe veran lisäksi koko joukon muita kosteuttavia ainesosia:

Betaiini on aminohappo, joka on alunperinjohdettu sokerijuurikkaasta. Raaka-aineena se onkin aivan hienon sokerijauheen näköistä. Betaiini on luonnollinen kosteuttaja, jolla on myös tulehdusta ehkäisevä vaikutus.

Glyseriini on ihon superkosteuttaja, joka myös estää kosteutta haihtumasta ihosta. Lisäksi glyseriini pehmentää ihoa, parantaa ihon joustavuutta ja auttaa muita aineita imeytymään paremmin.

Propanediol on kosteuttava, ihoa pehmentävä aine, joka jättää ihon pehmeäksi ja kosteaksi. Myös propanediol edistää muiden aineiden imeytymistä – erityisesti salisyylihapon.

Kirkastavat ainesosat:

Lakritsiuute on tunnettu ihoa rauhoittavasta vaikutuksestaan. Lisäksi se tasoittaa tehokkaasti epätasaista ihon sävyä. Lakritsiuutteen eräs ainesosa, glabridin on tehokas antioksidantti ja ihoa rauhoittava ainesosa. Niinpä lakritsia on usein lisätty herkän ja punoittavan ihon tuotteisiin. Tässä kasvovedessä lakritsiuute on kuitenkin ennenkaikkea sen ihon sävyä tasoittavien vaikutukstensa vuoksi.

Salisyylihappo tunnetaan myös nimellä BHA-happo, joka on rasvaliukoinen hedelmähappo. Tämä ainesosa on vaikutuksiltaan ihoa kuoriva ja sillä on tehokkaita vaikutuksia myös aknea hoidettaessa.

B3-vitamiinilla on monipuoliset hyödyt ikääntyvää ja läikikästä ihoa hoidettaessa. B3-vitamiini kirkastaa ihoa, parantaa laajentuneden ihohuokosten ulkonäköä, tasoittaa ihon väriä, häivyttää pieniä juonteita ja korjaa UV-säteiden ja muiden ulkoisten tekijöiden aiheuttamia ihovauroita. Aivan upea raaka-aine siis!

Rauhoittavat ainesosat

Allantoiini rauhoittaa ihon kutinaa ja kosteuttaa. Allantoiinia käytetäänkin rauhoittamaan ihon punoitusta. Allantoiini on myös kevyesti kuoriva ja se silottaa ja uusii ihoa.

Kenelle Brightening Toner sopii?

Tämä kirkastava kasvovesi on siis tarkoitettu erityisesti hyperpigmentoituneelle (”maksasläiskä”) iholle.

Kun tarkastelet ainesosia, huomaat, että Brightening Tonerilla on monia hyviä hoitavia vaikutuksia myös muihin iho-ongelmiin ja -oireisiin.

Ikääntyvässä ihossa kuolleen ihosolukon poistuminen ihon ylimmästä kerroksesta hidastuu. Tämä saa helposti ihon näyttämään harmaalta ja elottomalta. Brightening Toner sopii loistavasti kevyesti kuorivaksi kasvovedeksi ikääntyvälle iholle, vaikka siinä ei olisikaan pigmenttiläikkiä. Iho kirkastuu ja pehmenee.

Brighening Toner sopii kirkastavaksi kasvovedeksi kaikille ihotyypeille talvikauden jälkeen. Sisältämänsä allantoiinin ja salisyylihapon vaikutuksesta tämä kasvovesi kuorii kevyesti ihoa ja poistaa näin ihosta ”sameutta”. Lisäksi B3-vitamiini antaa iholle sen kaipaama kirkautta!

Jos sinulla on mustapäitä, on tämä oiva vaihtoehto myös sinulle. BHA-happo liuottaa huokosista talia ja vähentää näin mustapäiden muodostumista. Jos sinulla on tulehduksia (akne) kasvoillasi, valitse mieluummin Propical Toner -kasvovesi.

Muista tämä kasvovesi myös aurinkokauden jälkeen! Auringon vaikutuksesta iho hieman paksuuntuu ja myös talineritys saattaa hieman kiihtyä. Brightening Toner auttaa palauttamaan iholle puhtauden ja pehmeyden! Käytä syyskysellä yksi pullollinen Brightening Toneria ja palaa sitten ”peruskasvoveteesi”. Toki kasvovesiä voi samanaikaisesti olla käytössä useampikin kuin yksi, joista sitten valitsee kulloinkin sopivimman ihoansa kuunnellen.

Hannele Aallos

P.S. Anna Lotan PRO -sarjalla työskentelevät kosmetologit osallistuvat jatkuvasti maahantuojan heille järjestämiin syventäviin tuote- ja menetelmäkoulutuksiin, joten he osaavat todella hyvin opastaa sinua tuotteiden valinnassa ja niiden oikeassa käytössä itsehoidossa kotona. Jälleenmyyjämme löydät täältä.

P.Ps. MIkäli kosmetiikan raaka-aineet kiinnostavat sinua enemmänkin, voit vahvistaa osaamistasi Kauneuskoulutus Baroquen ainesosa- ja tuotetuntemus -kurssilla.

Jaa somessa!

Scroll to Top