Lisää tehoa naamiolla! Monta hyvää syytä käyttää kasvonaamiota

Kasvonaamio on loistava lisä ihonhoitorutiiniin viikoittain tai vähintään kuukausittain. Se levitetään iholle puhdistuksen jälkeen ja annetaan vaikuttaa naamiosta riippuen noin 10-20 minuuttia. Tärkeintä on valita oman ihon tarpeisiin vastaava maski ja käyttää sitä oikein.

Naamio kannattaa valita nimenomaan sen mukaan, mitä iho tarvitsee ja vaihtaa naamiota ihon vaihtuvien tarpeiden sekä vuodenajan mukaan. Onko iho kuiva, punoittava tai herkkä? Kärsitkö epäpuhtauksista tai pigmenttiläiskistä? Kaipaako iho lisää hehkua, napakkuutta tai täyteläisyyttä? Jokaiseen tarpeeseen löytyy sopiva maski. Arjessa kasvonaamiota on usein kätevintä käyttää illalla, mutta mikään ei estä järjestämästä naamiohuveja myös päivällä ajan kanssa, jos aikataulu antaa myöten.

Kosteuta tehokkaasti ja helposti

Kasvonaamio on loistava ja helppo tapa tehokosteuttaa ja ravita kuivaa tai pintakuivaa ihoa. Koska kasvonaamioihin on ladattu suurempia pitoisuuksia tehoaineita kuin päivällä käytettäviin kasvovoiteisiin, ne todellakin tehohoitavat ihoa. Kosteuttava naamio on myös helppo valinta: suurimman osan kosteuttavista maskeista voi jättää iholle vaikuttamaan yön ajaksi. Naamion voi siis antaa tuurata yövoidetta. Tämä on loistava kikka esimerkiksi talvella, kun iho kaipaa ekstrapaljon kosteutta ja hoivaa. Puhdista silloin kasvot, käytä kasvovettä, levitä halutessasi väliin seerumi ja viimeistele hoito reilulla kerroksella kasvonaamiota. Anna vaikuttaa ja imeytyä hetki ennen sänkyyn menoa, ettei maski sotke tyynyliinaa vaan hoitaa siellä missä pitää eli ihollasi.

Kosteuttavaa naamiota ei siis yleensä tarvitse huuhtoa pois vedellä, mikä on hyvä uutinen kuivaihoisille. Jos et halua jättää naamiota iholle, voit pyyhkiä ylimääräisen maskin pois kasvopaperilla tai vain imeyttää sen hieroen kasvojen, kaulan ja dekolteen ihoon. Näin vaikuttavat aineet saavat tehdä taikojaan iholla pitkään. Aamulla vesipesu tai kasvovedellä pyyhkäisy on toki usein tarpeen, varsinkin jos meikkaat.

Öljytön kosteuttava naamio sopii lähes kaikille ihotyypeille, myös rasvaiselle ja akneen taipuvaiselle iholle. Paljon öljyjä ja muita rasva-aineita sisältävät ravitsevat maskit taas soveltuvat paremmin ihotyypiltään kuivalle iholle.

Kosteuttava naamio on myös huippuhyvä tuote kesäkäyttöön. Se viilentää kasvoja ihanasti ja rauhoittaa ihoa auringossa oleskelun jälkeen. Kosteuttavaa kasvonaamiota voi säilyttää vaikka jääkaapissa, jolloin se virkistää oloa kasvoille levitettynä aivan uudella tavalla – mikä herättäjä aamukäytössä! Useita kosteuttavia kasvonaamioita voi käyttää myös saunoessa. Saunan lämpö tehostaa naamion vaikutusta ja toisaalta maski suojaa ihoa löylyn kuumuudelta. Varmista kuitenkin aina kunkin tuotteen sopivuus saunaan ensin kosmetologiltasi.

Rauhoittava naamio
Rauhoittava naamio, joka on suunniteltu jäähdyttämään ja rauhoittamaan ihon punoitusta. Suositellaan käyttämään hoitolassa voimakkaiden kuorintahoitojen jälkeen ja kotona rauhoittamaan sekä kosteuttamaan ihoa.

Kiinteytä iho tärkeisiin hetkiin

Maskilla saa iholle myös lisää kiinteyttä ja täyteläisyyttä eli tärkeää anti age -hoitoa. Napakoittava kasvonaamio sopii hienosti esimerkiksi tärkeisiin hetkiin: eli käytettäväksi ennen erityistä iltaa tai juhlia. Joitakin kasvonaamioita voi käyttää myös niin sanottuina tuhkimotuotteina eli jopa juhlameikin alla. Varmista tämä tieto kuitenkin aina pakkauksesta tai kosmetologilta. Kaikki kasvonaamiot eivät todellakaan sovi meikin alle vaan ”rullaavat” pois iholta ja voivat pilata vaivalla tehdyn ehostuksen.

Kiinteyttävät naamiot sisältävät ainesosia, jotka saavat ihon tuntumaan napakammalta ja sileämmältä. Usein niissä on myös tehokosteuttavia raaka-aineita, jotka täyteläistävät ihoa ja saavat sen tuntumaan hyvällä tavalla pulleammalta ja siten kiinteämmältä. Anti age -maskin säännöllinen käyttö parantaa ihon kuntoa ja tehohoitaa, eli kyseessä ei ole vain hetkellisesti ihoa napakoittava tuote.

Myös jotkin kiinteyttävät naamiot voi jättää iholle vaikuttamaan, mutta varmista tämä pakkauksesta. Voit myös huuhdella tai pyyhkiä maskin pois ja levittää sitten iholle tavanomaiset yötä vasten käyttämäsi hoitotuotteet.

Kiinteyttävä naamio
Ylellinen hoitava naamio, joka hemmottelee kasvojen ja kaulan ihoa jättäen samalla kiinteyttävän vaikutuksen ja miellyttävän rentoutuneen tunteen iholle.

Helpota epäpuhtauksia tai kuori

Naamio sopii hyvin myös epäpuhtaan ihon hoitoon. Etenkin ihoa puhdistavat ja tasapainottavat maskit voivat tuoda helpotusta mustapäihin, finneihin, laajentuneisiin ihohuokosiin ja ihon kiiltelyyn. Tällaisissa naamoissa käytetään esimerkiksi kaoliini- ja bentoniittisavea, jotka imevät ylimääräistä talia iholta.

Savinaamio pitää aina huuhtoa pois iholta vaikutusajan jälkeen – ja harva varmaan haluaisikaan jättää kuivuvaa savea iholleen. Kun maski on huuhdottu pois, viimeistele iho kasvovedellä ja iholle sopivalla seerumilla ja/tai voiteella.

Puhdistava naamio
Supistava, puhdistava naamio, joka on täydennetty luonnosta peräisin olevilla ainesosilla, jotka sopivat rasvaiselle iholle.

Kasvonaamio on myös laiskan tai mukavuudenhaluisen kasvojen ihon kuorijan pelastus! Kuoriva kasvonaamio on helppo tapa häätää kuiva kuollut ihosolukko ja siten kirkastaa ja pehmentää ihoa. Sen kun levität kuorinnan iholle, annat vaikuttaa ja huuhtelet pois. Kuorinnan jälkeen iho tuntuu taivaallisen sileältä ja pehmeältä.

Kuoriva maski myös edistää muiden ihonhoitotuotteiden imeytymistä ihoon. AHA- eli hedelmähapponaamio auttaa lisäksi kosteuttamaan ihoa eli parantaa ihon kosteudensitomiskykyä. Muista silti aina kosteuttaa iho kuorivan naamion käytön jälkeen. Todella mainio ja tehokas yhdistelmä on käyttää ensin kuorivaa kasvonaamiota ja levittää sen huuhtelun jälkeen iholle kosteuttava tai rauhoittava naamio ja jättää vaikuttamaan. Saat helposti minikasvohoidon ja iho kiittää!

Kuoriva naamio
Intensiivisesti ihoa kosteuttava ja kevyesti kuoriva naamio.

Tuo spa-fiilistä kotiin

Kasvonaamioiden ehdoton valtti on helppo tehokkuus, mutta eipä vähätellä hemmottelunkaan voimaa! Maski on ihana tapa tuoda spa-fiilistä ja kasvohoidon tunnelmaa kotiin ja varastaa päivästä rentouttava oma hetki. Mikä parasta, kun hoidat ihoa säännöllisesti tehokkaalla kasvonaamiolla, pääset päivittäisessä ihonhoidossa helpommalla ja hyvä perusrutiini arjessa riittää.

Kasvonaamio on myös oivallinen loma- ja viikonloppureissutuote. Pakkaa mukaan, jos pääset hotelliin, mökille tai kylään ystävälle tai sukulaiselle. Voit nauttia hemmotteluhetkestä myös ystävän tai vaikka lapsen tai lapsenlapsen kanssa yhdessä. Kotikylppärissä pukeudu kylpy- tai aamutakkiin. Vedä hiukset pois kasvoilta kangas- tai froteepannalla. Levitä voidemainen kasvonaamio iholle vaikka puhtaalla meikkivoidesiveltimellä tai naamiosiveltimellä ja nauti tee se itse -hieronnasta. Muista myös kaula ja dekoltee. Istahda alas, nosta jalat ylös ja sulje silmät. Saa nauttia!

Hanna Pesonen

Hanna Pesonen on arvostettu kauneusjournalisti, jolla on 15 vuoden kokemus Suomen johtavista aikakauslehdistä. Hän on työskennellyt viimeksi Kauneus ja Terveys -lehdessä, Eevassa ja Gloriassa. Työssään hän on testannut vuosittain kymmenittäin kosmetiikkatuotteita ja tutustunut eri kasvohoitoihin sekä seurannut läheltä kauneusalan kehitystä. Hänellä on laaja ja vankka tietämys etenkin ihonhoidosta, eri tuotteista, raaka-aineista ja tehokkaista hoitomuodoista. Pesonen haluaa murtaa kauneudenhoitoon yhä liittyviä ennakkoluuloja ja kannustaa kaikenikäisiä naisia hoitamaan ihoaan ja saamaan siten hyviä tuloksia. Hän testaa tuotteita ja antaa vinkkejä Instagramissa @hannapesonenbeauty.

Jaa somessa!

Scroll to Top