Kuinka valita kasvojen puhdistustuote?

Puhdistus on ensimmäinen osa hoitoa

Kasvojen puhdistustuote on ensimmäinen tuote kosmetologin tekemässä kasvohoidossa Samoin myös ihon itsehoidossa puhdistus on ensimmäinen osa kasvojen ihonhoitoa. Kasvojen iho tulee puhdistaa aamuin illoin puhdistustuotteella ja kasvovedellä.

 

Miksi iho tulee puhdistaa?

Kasvojen ihon puhdistustuote ei ole tarkoitettu pelkästään meikin poistamiseen, vaan sillä poistetaan ihon pinnalta siihen kertynyt pöly, lika ja ilmansaasteet sekä ihon omat ”ylimääräiset” eritteet (hiki ja tali). Pelkkä vesi ei riitä poistamaan iholta näitä epäpuhtauksia.

 

Sinulle sopiva puhdistustuote on miellyttävä käyttää.

 

Miten valitsen itselleni sopivan puhdistustuotteen?

Sinulle sopiva puhdistustuote on miellyttävä käyttää ja se jättää ihon paitsi puhtaaksi, myös miellyttävän raikkaaksi ja joustavaksi. Jos ihosi tuntuu puhdistuksen jälkeen kiristävältä, on tuote todennäköisesti sinun ihollesi liian pesevä.

Kosmetologisi opastaa sinua mielellään sinulle sopivien ihonhoitotuotteiden valitsemisessa. Saat ohjeet kasvohoidon yhteydessä veloituksetta! Tai jos et halua käydä kasvohoidossa, voit varata ajan henkilökohtaiseen ihonhoidon ohjaukseen.

Puhdistustuotetta sinulle suositellessaan kosmetologisi huomioi paitsi ihotyyppisi, myös ihosi kunnon ja vuodenajan. Esimerkiksi talvisaikaan jo pelkkä puhdistustuotteen vaihtaminen puhdistusmaitoon tai -voiteeseen auttaa ihon kiristelyyn ja hilseilyyn.

 

Kuinka käytän puhdistustuotetta?

Käytä puhdistustuotetta aamuin illoin – ellei kosmetologisi sinulle muuta ohjeista. Levitä puhdistustuotetta reilusti kasvoille ja kaulalle. Hiero kevyesti muutaman minuutin ajan ja poista vedellä huuhdellen / vanulapuilla tai kasvopaperilla pyyhkien.

Halutessasi voit puhdistuksen jälkeen, ennen kasvovesikäsittelyä, huuhdella kasvojasi vedellä – ensin lämpimällä ja lopuksi viileämmällä.

Puhdistuksen jälkeen kasvojen ja kaulan iho pyyhitään kasvoveteen kostutetulla vanulapulla. Kasvojen iho saa jäädä kasvovesikäsittelystä kosteaksi. Näin iholle seuraavaksi levitettävät seerumit ja voiteet imeytyvät kosteaan ihoon tehokkaammin.

 

Anna Lotan PRO -sarjassa on monipuolinen valikoima puhdistustuotteita

Milky Cotton Cleanser on lempeä täyteläinen puhdistusemulsio, joka sopii erityisesti kuivalle ja atooppiselle iholle sekä talvisin myös normaalille iholle.

Valitse tämä tuote, jos ihosi tuntuu kiristelevälle ja mahdollisesti hilseilee.

Seba Foam on ylellisen runsas puhdistusvaahto, joka jättää ihon silkkisen pehmeäksi. Iholla on puhdistuksen jälkeen todella raikas tunne.

Seba Foam on sekaiholle tarkoitettu puhdistustuote, mutta valitse tämä myös silloin, jos sinulla on kasvomaskin aiheuttamaa tulehdusta ihossa. Seba Foam sisältää ihon hygieniaa parantavaa undekyleenihappoa.

Exfoliating Foam Cleanser on ihoa kevyesti kuoriva puhdistusvaahto, joka on tarkoitettu erityisesti epäpuhtaalle, ikääntyvälle ja valovaurioituneelle iholle. Puhdistusvaahdon sisältämä maitohappo auttaa kuolleita ihosoluja irtoamaan ja edesauttaa ihon uusiutumista.

Euphrasia Cleanser on geelimäinen puhdistus, joka poistaa tehokkaasti meikin, ylimääräisen rasvan ja lian jättäen ihon pehmeäksi, puhtaaksi ja raikkaaksi.

Valitse tämä tuote, jos haluat käyttää puhdistuksen yhteydessä vettä ja sinulla on normaali tai sekaiho.

Quillaja Papaya on näppärä jauhemainen puhdistus, joka on mukava ottaa mukaan vaikkapa viikonloppumatkalle. Muutama ripaus jauhetta vaahdotetaan kostealla kämmenellä ja kasvot puhdistetaan tällä vaahdolla. Vaahto poistetaan vedellä huuhdellen ja viimeistellään kasvovedellä.

Quillaja Papaya sisältää papaiinientsyymiä, joka kuorii ihoa lempeästi. Voi siis käyttää tätä tuotetta myös ihon kuorimiseen hellästi.

Micellar Rose Water on puhdistustuote sinulle, joka haluat tehdä asiat helposti! Yksi tuote – kaksi vaikutusta. Puhdistus ja kasvovesi samassa pullossa.

Seuraavassa blogissani kerron sinulle kasvoveden merkityksestä ihonhoidossa ja esittelen Anna Lotan PRO -kasvovesivalikoiman. 

 

Hannele Aallos 

P.S. Voit lähettää ihonhoidollisia kysymyksiä ja blogitoiveita minulle sähköpostitse hannele.aallos(at)annalotan.fi

Jaa somessa!

Scroll to Top