Ihonhoito talvella

Ihonhoito talvella poikkeaa kesäisestä. Suomen neljä vuodenaikaa ovat meille suomalaisille suuri rikkaus, mutta ihonhoidolle ne asettavat kukin omat haasteensa. Tässä artikkelissamme saat ohjeet talvi-ihon hoitoon.

Ihossamme on   oma kosteudensäätelyjärjestelmä, joka pystyy ihanneolosuhteissa pitämään ihon pinnan joustavana ja pehmeänä. Ihosta erittyvä hiki ja tali muodostavat ihon pinnalle ns. hydrolipidikalvon, eräänlaisen kelmun, joka estää liiallisen kosteuden haihtumisen ihosta.

Kylmä ja kuiva pakkasilma, koneellinen ilmastointi ja lämmin sekä kuiva huoneilma talvella lisäävät kosteuden haihtumista ihosta ja lopputulemana voi olla kiristävä ja hilseilevä ihon pinta, joka myös punoittaa ja ärtyy helpommin.

Talvella tärkeintä on ihon hellävarainen puhdistus, jotta ihon omaa hydrolipidikalvoa ei rasiteta liiaksi, kosteuden lisääminen ja ihon barriäärin vahvistaminen.

1. Ihonhoito talvella alkaa miedolla puhdistuksella

Vaihda päivittäinen puhdistus vähemmän ”pesevään”.  Suosittelen myös talvella puhdistamaan kasvojen kaulan ihon aamuin illoin. Ihosi pysyy näin puhtaampana ja kirkkaampana.

Kun olet valinnut riittävän lempeän puhdistuksen, on tunne iholla puhdistuksen jälkeen miellyttävä eikä ihosi tunnu kireälle eikä ärtyneelle

Ihonhoito talvella alkaa puhdistuksesta.
Ihonhoito talvella alkaa hellävaraisella puhdistuksella.

Rosease Cleansing Foam on lempeimmistä lempein puhdistusvaahto, joka on kehitetty erityisesti herkälle, couperoottiselle ja kuivalle iholle. Se on mitä mainioin puhdistusvaahto kaikille ihotyypeille talviaikaan.

Tuotteen puhdistavat ainesosat ovat mietoja, eivätkä rasita ihon omaa luonnollista lipidivaippaa. Lisäksi tuote sisältää myös kosteuttavia ainesosia. Tarkan tuoteselostuksen Rosease Cleansing Foamista löydät täältä.

2. Täydennä puhdistus kosteuttavalla kasvovedellä

Käsittele kasvojen ja kaulan iho puhdistuksen jälkeen kosteuttavalla kasvovedellä tai hoitonesteellä. Halutessasi voit kerrostaa tuotetta ihollesi: taputtele kasvovettä ihoosi, ota lisää ja taputtele uusi kerros. Voit toistaa tämän muutamia kertoja. Myös iholle suihkutettavat kasvovedet tai hoitonesteet ovat hyvä vaihtoehto ihon kostuttamiseen.

Anna Lotan PRO -sarjan Moisture Splash on paljon enemmän kuin kasvovesi. Se on hoitonetse, jota voit käyttää kasvoveden tapaan puhdistuksen viimeistelemiseen ja sen jälkeen voit vielä taputella ja kerrostaa sitä iholle.

Moisture Splash on täynnä kosteuttavia ja kosteutta ihoon sitovia ainesosia; hyaluronihappoa ja elektrolyyttejä (mineraaleja). Tämä hoitoneste on todellinen hyvän olon tuote ihollesi!

Yksityiskohtaiset tuotetiedot Moisture Splash -hoitonesteestä löydät täältä.

Biomimeettinen hoitoneste
Moisture Splash on paljon enemmän kuin kasvovesi!

3. Kosteusseerumi on myös talvi-ihon tehotuote

Levitä kasvoveden jälkeen kostealle iholle kosteuttava seerumi (tehoainetiiviste). Yleensä nämä tuotteet ovat vesimäisiä, ohuita geelejä. Kosteusseerumit sisältävät ainesosia, jotka sitovat ihoon kosteutta.

Anna Lotan PRO -sarjan First of All -seerumi sisältää upean yhdistelmän ihoa kosteuttavia ainesosia: hyaluronihappoa, maitohappoa, glyseriiniä ja aloe veraa.

Myös tämä tuote sopii tehokosteuttajaksi kaikille ihotyypeille ja voit käyttää tätä myös silmänympärysiholle. Tarkan tuoteselostuksen First of All -seerumista löydät täältä.

4. Barriäärin vahvistaminen rasva-aineita lisäämällä on tärkeää talvella

Tämä vaihe on todella tärkeä! Kun olet lisännyt ihoon kosteutta kasvovedellä ja hoitonesteellä sekä seerumilla, on tärkeää, että juuri lisätty kosteus ei saman tien lähde haihtumaan iholta.

Tässä tulee apuun öljypohjainen tuote. Jos suinkin ”jaksat”, käytä vielä hoitoöljyä ennen voiteen levittämistä. Lisää muutama tippa öljyä juuri levittämäsi seerumin päälle. Näin ihollesi muodostuu ohut suojaava kalvo, joka yhdessä alla olevan seerumin kanssa toimii ihosi oman hydrolipidikalvon tavoin ja estää liian nopean kosteuden haihtumisen ihosta.

Öljyjä ei kannata käyttää silmänympärysiholla, koska ne voivat helposti aiheuttaa turvotusta.

Anna Lotan PRO -sarjan Moringol Moringa Oil -hoitoöljy on yhdistelmä ihoa tehokkaasti pehmittäviä kasviöljyjä: Moringaöljyä, jojobaöljyä ja tyrnin siemenöljyä. Öljyjen lisäksi tuotteessa on myös kasviuutteita: kurkuma, kuusama ja kehäkukka.

Koska Moringol Moringa Oil -oljyseerumi on jojobaöljypohjainen, sopii se hyvin pehmittäväksi hoidoksi myös epäpuhtaalle iholle. Tarkan tuoteselostuksen Moringol Moringa Oil -hoitoöljystä löydät täältä.

Itse käytän tätä öljyseerumia talvisaikaan aamuin illoin. Aloitan öljyn käytön ensimmäisten pakkaspäivien koittaessa ja jatkan pitkälle helmikuuhun. Yleensä yksi pieni pullo öljy riittää koko talvikaudeksi.

Biomimeettinen ihonhoitoöljy
Moringa Moringol on biomimeettinen ihonhoitoöljy

5. Suojaaminen viimeistelee talvi-ihon hoidon

Levitä lopuksi kosteusvoide (aamulla) tai hoitovoide (illalla) suojaksi iholle. Marraskuussa voit vaihtaa suojakertoimen sisältävän päivävoiteen ihoa kosteuttavampaan, sillä et enää ennen helmikuuta välttämättä tarvitse suojakerrointa Suomessa.

Anna Lotan PRO -sarjassa on useita erilaisia kosteus- ja hoitovoiteita. Antiwrinkle Cream on täyteläinen hoitovoide kuivalle ja varttuneemmalle iholle, Premium Antiwrinkle Cream on puolestaan kosteuttava ja kevyempi voide käytettäväksi päivisin. Nuoremmille ihoille ikisuosikkimme Morning Dew 24 sopii käytettäväksi aamuin illoin. Erilaiset kosteusvoiteemme löydät täältä ja hoitovoiteet täältä.

Smoothing Repair Butter antaa ihollesi sen talvella tarvitsemaa pehmeyttä ja suojaa.

Suojaa iho pakkaselta talvipäivien ulkoiluhetkissä

Pakkaspäivinä kasvojen ihoa on hyvä suojata ulkoiltaessa täyteläisemmällä, vähemmän vettä sisältävällä hoitovoiteella. Voit vallan hyvin esimerkiksi viikonloppuisin, kun ulkona tulee oltua enemmän, laittaa hoitovoiteen (yövoiteen) myös aamulla, päivävoiteen asemasta. Ja sitten helmikuussa muistat ottaa käyttöösi suojakertoimen sisältävän päivävoiteen!

Talvi-ihon kasvohoito

Päivitä ihosi itsehoito-ohjelma varaamalla aika Anna Lotan PRO -sarjalla työskentelevälle kosmetologille kasvohoitoon! First of All -hoito on tehokkaasti ihoa kosteuttava ja pehmittävä hoito, joka antaa välittömän hyvän olon tunteen ihollesi. Sinua lähimmän Anna Lotan PRO -sarjalla työskentelevän kosmetologin löydät jälleenmyyjäsivultamme.

Ihonhoito talvella on näillä ohjeilla helppoa ja mukavaa! Kauniita pakkaspäivien ihonhoitohetkiä sinulle!

Hannele Aallos

Artikkelin kirjoittaja työskentelee tuotepäällikkönä Anna Lotan PRO Finlandilla.

Jaa somessa!

Scroll to Top