Biomimeettinen ihonhoito

Biomimeettinen ihonhoito kasvattaa suosiotaan myös Suomessa.  Mistä biomimeettisessä ihonhoidossa on kysymys?

Jos ihomme toimisi optimaalisesti ja kaikki olisi tasapainossa, olisi ihomme puhdas, pehmeä, joustava, hyvin kosteutettu ja elinvoimainen aivan omin voimin.

Ihomme on ihmeellinen! Siihen on luotu täydelliset mekanismit kosteustasapainon ylläpitämiseksi, suojausjärjestelmä UV-säteilyltä ja sillä on loistava kyky estää haitallisten mikrobien pääsy elimistöömme. 

Ihomme on siis todella älykäs. Se tietää mitä se tarvitsee ja mikä on sille hyväksi. Siksi iho on myös paras inspiraation lähde ihonhoitotuotteen kehittämiseksi!

Koska ympäristömme ei ole ihanteellinen ja koska ihomme ei kuitenkaan aina toimi parhaimmalla mahdollisella tavalla, on järkevää hoitaa ihoa myös ulkoisesti. Parhaiten teet sen tuotteilla, joiden raaka-aineet iho tunnistaa.

Biomimeettinen ihonhoito on turvallista ja tehokasta
Biomimeettinen ihonhoito on turvallista ja tehokasta,

Biomimeettinen ihonhoito

Sana biomimeettinen tulee kahdesta antiikin kreikan sanasta: Bios (elämä) ja mimesis (imitaatio, kopio).

Biomimeettinen kosmeettinen valmiste imitoi ihon koostumusta ja siksi iho myös tunnistaa tuotteen sisältämät raaka-aineet. Ihon, sen ainesosien ja luonnollisen suojaavan rakenteen imitoiminen antaa tuotteelle tehokkaimman ihonhoidollisen hyödyn.

Ihossamme on luonnostaan vettä, lipidejä (rasva-aineita), proteiineja, sokereita ja mineraalisuoloja. Näitä samoja ainesosia on myös biomimeettisissä ihonhoitotuotteissa.

Anna Lotan PRO -sarjan tuotteet ovat biomimeettisiä. Tuotteiden ihotuntuma on todella miellyttävä ja ne ovat hyvin siedettyjä, unohtamatta niiden tehokasta hoitovaikutusta.

Biomimeettisiä raaka-aineita Anna Lotan PRO -tuotteissa

1. Lipidit (rasva-aineet)

Anna Lotan PRO -tuotteissa käytetyt lipidit vahvistavat ihon luonnollista suojaa, barriääriä. Jojobaöljy, triglyseridit, fosfolipidit ja sfingolipidit ovat biomimeettisiä rasva-aineita, jotka vahvistavat ihon barriääriä ja ehkäisevät näin kosteuden haihtumista iholta.

Biomimeettinen ihonhoitoöljy
Biomimeettinen ihonhoitoöljy

Moringol Moringa Oil

Tuoksuton ja säilöntäaineeton ihonhoitoöljy, joka sopii erityisesti kuivalle iholle. Öljy sisältää runsaasti biomimeettisiä öljyjä: skvalaani (öliiviöljystä), skvaleeni, jojobaöljy ja kasvisterolit.

Moringaöljy on täydellisesti ihoon imeytyvä öljy, joka ei tuki ihoa. Niinpä se soveltuu liki kaikille ihotyypeille erityisesti talvi-aikaan antamaan iholle lisää joustavuutta ja vahvistamaan ihon omaa luonnollista suojaa.

INCI: Moringa Oleifera Seed Oil, Squalane, Dextrin Palmitate, Glycine Soja (Soybean) Sterol, C10-30 Cholesterol/Lanosterol Esters, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Calendula Officinalis Flower Extract, Curcuma Longa (Turmeric) Root Extract, Tocopherol, Hippophae Rhamnoides (Seabuckthorn) Fruit Oil, Beta-Sitosterol, Squalene, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Lithospermum Erythrorhizon Root Extract

2. Kosteuttavat ainesosat

Tuotteissa käytetyt kosteuttavat ja kosteutta sitovat ainesosat auttavat säilyttämään ihon kosteuspitoisuuden. Näitä ainesosia ovat mm. hyaluronihappo ja elektrolyytit.

Biomimeettinen hoitoneste
Biomimeettinen ihonhoitoneste

Moisture Splash

Biomimeettinen ihonhoitoneste, joka virkistää ja parantaa ihon kosteudensitomiskykyä välittömästi. Neste jäljittelee ihossa luonnostaan olevia kosteuttavia ainesosia ja tarjoaa mahdollisimman ihoystävällisen hoidon jättäen ihon sileäksi ja miellyttävän tuntuiseksi. Hoitoneste soveltuu kaikille ihotyypeille ympäri vuoden.

INCI: Water (Aqua), Alcohol , Glycerin, Betaine, Sea Water (Maris Aqua), Allantoin, Phenoxyethanol, Soluble Collagen, Lonicera Caprifolium (Honeysuckle) Extract, Sodium Phytate, Citric Acid, Sclerotium Gum, Lonicera Japonica (Honeysuckle) Flower Extract, Ethylhexylglycerin, Phospholipids, Phenethyl Alcohol, Sodium Hyaluronate, Sphingolipids.

3. Antioksidantit

Tuotteissa käytetyt antioksidantit auttavat säilyttämään tuotteiden arvokkaita, luonnollisia rasva-aineita, mutta antavat myös iholle antioksidanttilisän: C-, E, ja A-vitamiini ovat iholle tärkeimmät vitamiinit.

Biomimeettinen ihonhoitoseerumi
Biomimeettinen ihonhoitoseerumi

Ester C Serum

Nopeasti ihoon imeytyvä, tahraamaton seerumi, joka on todellinen ”vitamiinicocktail” iholle! Ester C Serum sisältää A-, E- ja C-vitamiinia. Seerumi sopii kaikille ihotyypeille ja sitä käytetään päivisin voiteen alla.

Vaikuttavia ainesosia: C-vitamiini: antioksidantti, kirkastaa ihoa, E-vitamiini (tokoferoli): antioksdantti, A-vitamiini (retinyylipalmitaatti): antioksidantti, Safloriöljy (Carthamus Tinctorius Oil): Pehmentää ja uudistaa ihoa.

Biomimeettiset ihonhoitotuotteemme toimivat kuin iho itse.  Ihonhoito biomimeettisillä tuotteillamme on turvallista, tehokasta ja miellyttävää. Lisää biomimeettisiä ihonhoitotuotteitamme löydät kotisivuiltamme.

Biomimeettiset kasvohoidot

Myös kasvohoidot, jotka on tehty Anna Lotan PRO -tuotteilla, toimivat harmoniassa ihosi kanssa. Hoidot toteutetaan ihon anatomia ja fysiologia huomioiden.

Kysy lisää hoidoistamme sinua lähimmältä Anna Lotan PRO -sarjalla työskentelevältä kosmetologilta. Jälleenmyyjämme löydät kotisivuiltamme.

Turvallista, tehokasta ja kaunista ihonhoidollista vuotta 2023 sinulle! Jos tykkäsit tästä kirjoituksesta, olemme iloisia, jos jaat sen.

Hannele Aallos

Artikkelin kirjoittaja on SKY-CIDESCO -kosmetologi (EAT) ja hän työskentelee tuotepäällikkönä Anna Lotan PRO Finland yhtiössä.

Haluaisitko tietää jostakin ihonhoidollisesta tai kosmetiikkaan ja tuotteisiimme liittyvästä asiasta enemmän? Voit lähettää kysymyksesi osoitteeseen asiakaspalvelu(at)annalotan.fi Halutessasi voit myös tilata uutiskirjeemme. Tilauslomakkeen löydät kotisivuiltamme

Jaa somessa!

Scroll to Top